Кабмін призначив службове розслідування проти голови Нацкомісії з азартних ігор

иван,рудый

Кабінет міністрів доручив провести службове розслідування щодо голови Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) Івана Рудого.

Як повідомляє БізнесЦензор, відповідне розпорядження №25-р від 12 січня оприлюднено на офіційному урядовому порталі.

Згідно із документом, розслідування розпочато з метою виконання припису Національного агентства з питань запобігання корупції від 28 грудня 2023 року, його проводитиме Національне агентство з питань державної служби.

Службове розслідування триватиме два місяці, за його підсумками Нацдержслужби має подати на розгляд уряду відповідні пропозиції разом з актом про результати такого розслідування.

Читайте також: НАЗК склало протокол на Шмигаля через розголошення даних про викривача корупції. В уряді звинувачення відкидають (оновлено)

Як повідомлялося, раніше голова НАЗК Олександр Новіков склав протокол щодо прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, тому що прем’єр незаконно розголосив інформацію про викривача, який повідомив про корупцію працівника Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей.

При цьому серед посадових осіб, яким Шмигаль доручив розглянути повідомлення викривача, був і сам голова КРАІЛ Іван Рудий, про протиправні дії якого й повідомлялося. Відтак, Рудий доручив відкрити дисциплінарне провадження стосовно самого викривача, що є порушенням законодавства.

Дізнавшись про це, НАЗК склало протокол стосовно голови КРАІЛ Рудого 5 січня 2024 року, а також склала протокол на Шмигаля та передало його до суду.

Автор: Михайло Орлюк