У профтехучилищах запроваджують курс "Оператор цивільних дронів"

Picture

Фото: facebook.com/ GeneralStaff .ua

У професійних технічних училищах в 2024 році запроваджують нову навчальну програму — "Оператор цивільних дронів". Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Вивчитись на оператора цивільних дронів можна буде вже цього року в семи профтехах у Львівській, Дніпропетровській, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській і Чернігівській областях.

"Завдяки підтримці Євросоюзу закупили дрони для практичного навчання та підготували викладачів, які тепер зможуть навчати учнів цієї програми. У планах — ще більше розширити мережу профтехів і затвердити освітній стандарт, який дасть змогу повноцінно готувати учнів цієї професії", – повідомив Федоров.

Вміти керувати цивільним дроном — надважливо для України сьогодні, зауважує глава Мінцифри. Ці безпілотники використовують під час посівної, у рятувальних операціях, розмінуванні, вони допомагають оцінити збитки від бойових дій, а журналісти використовують їх для документування війни.

За словами Федорова, реформа профтехосвіти триває. Нещодавно 200+ закладів подали заявки, щоб оновити свої майстерні та створити якісні умови для підготовки спеціалістів, які так потрібні країні.

BAGNET нагадує, раніше міністр цифрової трансформації повідомив, що в Україні розпочинають випуск аналога російського дрона-камікадзе "Ланцет".

Підготував: Сергій Дага