У ГУР розповіли, скільки було етапів звільнення Зміїного

Читать на русском

У ГУР розповіли, скільки було етапів звільнення Зміїного

У ГУР розповіли, скільки було етапів звільнення Зміїного

Звільнення острова Зміїний від російських загарбників у 2022 році відбувалося у кілька етапів. Під час операції морський десант Сил оборони вперше проводив висадку на окупованій території.

Про це розповіли керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов та представник ГУР Вадим Скібіцький, повідомляється з посиланням на документальний проект "ГУР. Битва за море".

За словами представника військової розвідки, етапів операції зі звільнення Зміїного від інтервентів було три.

"У три етапи. З першого разу не вийшло. Це нормально. Не змогли повністю зачистити острів... Що, можливо, не врахували? Це вже потім виправили. Що російська сторона буде розташовувати засоби ППО на катерах, бо вони не могли їх завезти на острів Зміїний", — зазначив Скібіцький.

Представник ГУР розповів, що коли окупанти зрозуміли, що вже не здатні ані відновитися, ані суттєво наростити сили на Зміїному, то це, напевно, був переломний момент у звільненні острова.

Своєю чергою Буданов додав, що після цього російські загарбники "вже нервували".

"Почали їх вибивати ракетно-артилерійськими ударами після того, як була висадка. І зрештою змусили їх після величезних втрат звідти втікати. І відразу ж зайшли інші групи", — сказав керівник ГУР.

Скібіцький при цьому зауважив, що це був "перший досвід висадки морського десанту на окупованій території".