Міноборони запустило платформу для постачальників майна для ЗСУ

міноборони

Міністерство оборони України запустило платформу ПартнерMOD, розроблену для полегшення співпраці з виробниками та постачальниками тилового майна для Збройних Сил України.

Платформа має стати ключовим інструментом для розширення кола постачальників, залучення нових учасників ринку та забезпечення прозорості в процесі підготовки та участі в тендерах закупівельної агенції "Державний оператор тилу", передає LIGA.net.

На цьому сайті постачальники можуть подавати заяви на проведення перевірки зразка речового майна для отримання акту відповідності, на передання зразка-еталону чи проведення дослідних випробувань виробу, на надання роз’яснень.

Усі заявки, подані через портал, вважаються офіційно прийнятими.

"Тут є всі технічні описи, вони актуалізовані. Якщо ви бачите на сайті технічний опис, умовно, на тент універсальний – це останній технічний опис, згідно з яким ви можете розробити свій зразок і подати його", – сказала на презентації заступниця директора Департаменту політики закупівель Наталія Куровська.

Як повідомлялося, держпідприємство "Державний оператор тилу" на нових тендерах із серпня 2024 року вимагатиме акт відповідності виробу на етапі подання тендерної документації.

Раніше ДОТ вимагав від компанії, яка виграє тендер, акт відповідності лише перед укладанням договору. Саме через відсутність цього документа від ГУРСМЗ український виробник не зміг виграти тендер на постачання фляг, хоча і запропонував кращу ціну. За новими правилами такого виробника взагалі не допустять до тендеру.

Автор: Галина Ялівець