Фахівці ДСНС закликають мешканців Київщини не обстежувати свої ділянки самостійно на наявність вибухонебезпечних предметів

Фахівці ДСНС закликають мешканців Київщини не обстежувати свої ділянки самостійно на наявність вибухонебезпечних предметів

Фахівці ДСНС вкотре звертаються до мешканців деокупованих регіонів з пересторогою щодо самостійного обстеження своїх ділянок на наявність вибухонебезпечних предметів, адже без спеціальних навичок та обладнання завжди є ризик отримати травми або втратити життя

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу ГУ ДСНС України у Львівській області.

Невеличке селище на Київщині. Вже давно треба було засівати город. Офіційна група з розмінування мала приїхати з дня на день, та чекати її їм вже було несила. Катерина та Сергій непокоїлись, що пропустять вдалий час для посіву і не зможуть запастися продуктами до зими. Тож подружжя вирішило, що зможе самостійно обстежити свою ділянку неподалік від будинку на наявність вибухонебезпечних предметів.

На допомогу покликали Івана з сусіднього села. Там казали, що він вже мав досвід у такій справі, і навіть колись допомагав розміновувати поля. Втрьох вони почали обстежувати ділянку. Іван розказав правила — дивитись під ноги, не чіпати металеві предмети у формі метеликів, гранат або літрових банок. Так і пройшли половину ділянки.

Подружжя вирішило, що у них на ділянці, ймовірно, нічого й немає, адже окупанти до них взагалі не заходили. Раптом чоловік відчув під ногою щось тверде. Якийсь видовжений металевий предмет. Він не був схожий ні на метелика, ні на банку, а швидше на артилерійський снаряд. Сергій нахилився, щоб роздивитися ближче і тут пролунав вибух. Чоловік впав на землю. На щастя, Сергій залишився живий. Це був снаряд, який здетонував. Чоловік отримав осколкове поранення і був госпіталізований.

Нагадаймо, що інспектори КП "Муніципальна варта" під час патрулювання у Гостомелі помітили мінометну міну на вулиці Озерна.