Росіяни атакували Київську ГЕС у Вишгороді: масштаб руйнувань поки невідомий

Росіяни атакували Київську ГЕС у Вишгороді: масштаб руйнувань поки невідомий

Зранку 26 серпня росія здійснили атаку на Київську гідроелектростанцію (ГЕС), що розташована неподалік міста Вишгород

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Букви".

На оприлюдненому відео видно пожежу та значні руйнування об’єкту.

Наразі масштаб руйнувань залишається невідомим, повідомило джерело “Букв”. Нині енергетики по всій країні встановлюють, як атака зс рф вплинула на енергосистему та конкретні енергооб’єкти.

Зазначається, що прориву дамби не сталося. Наразі також немає офіційної інформації про постраждалих або загиблих внаслідок атаки на ГЕС. Відомо лише, що на території Київської області загалом було пошкоджено кілька інфраструктурних об’єктів, і одна людина отримала поранення. Однак, деталі щодо конкретних місць пошкоджень не уточнюються.

Станом на вересень 2021 року, потужність Київської ГЕС становила 440 МВт, що дозволяло станції покривати пікові навантаження в енергосистемі України. Крім того, Київське водосховище, до якого належить ГЕС, відіграє важливу роль у регулюванні кліматичних явищ, таких як весняні повені чи засухи.

Гідроелектростанція включає комплекс споруд, зокрема будівлю ГЕС, земляні греблі та дамби, бетонну водозливну греблю, суміщену з будівлею станції, 20 водоскидів та судноплавний шлюз. Загальна довжина захисних споруд становить 70 км, а найбільша висота греблі досягає 22 метрів.

Нагадаймо, що масована атака на Київщину: поліція працює на місцях подій.