суббота21 сентября 2024
hvylya.in.ua

Хорватія надала Україні систему розмінування MV-4

06:31 02-09-2024
Picture

Фото: Міноборони Хорватії

Під час міжнародної конференції з питань безпеки Globsec Forum, яка відбувається у Чехії, Україна отримала в подарунок роботизовану машину для розмінування MV-4 від представників Хорватії.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Хорватії.

Міністр оборони Хорватії Іван Анушич взяв участь у церемонії передачі, під час якої хорватська компанія DOK-ING передала Україні свою сучасну машину для розмінування MV-4.

Анушич підкреслив важливість інноваційних рішень та розвитку вітчизняної промисловості для забезпечення національної безпеки, як повідомило хорватське оборонне відомство.

Машина MV-4 призначена для очищення територій від мін, знешкодження протипіхотних мін та ліквідації нерозірваних боєприпасів.

Ця система є однією з провідних у світі у своїй категорії, відзначається легкістю та високою ефективністю в умовах розмінування. MV-4 має низький профіль, міцну конструкцію, що робить її стійкою до вибухів протитанкових мін і подібних боєприпасів. Крім того, машина здатна витримувати вибухи AT мін і успішно пройшла випробування у реальних бойових умовах.

Globsec Forum є однією з найважливіших глобальних конференцій з безпеки, де на високому рівні обговорюються питання оборони та економічної безпеки. Протягом майже двох десятиліть форум проходив у Братиславі, але після зміни уряду у Словаччині був перенесений до Праги, столиці Чехії. Цьогоріч захід триває з 30 серпня по 1 вересня.

Підготував: Сергій Дага