РФ вистачить ресурсів на 2024 рік і після завершення війни, - експерт Іноземцев

Читать на русском

РФ вистачить ресурсів на 2024 рік і після завершення війни, — експерт Іноземцев

РФ вистачить ресурсів на 2024 рік і після завершення війни, — експерт Іноземцев

Російський опозиційний економіст Владислав Іноземцев в інтерв’ю "Радіо Свобода" розповів, що Росії вистачить ресурсів, щоб виділити заплановані 100 млрд доларів на оборону в 2024 році і підтримувати такі витрати навіть після завершення війни в Україні.

Ця сума — це третина всього бюджету РФ і близько 6% ВВП. Для порівняння: у СРСР оборонні витрати сягали 21% ВВП.

Іноземців вважає, що такі великі військові інвестиції призводять до зростання економіки РФ "по всьому ланцюжку" — через збільшення споживання, видобутку та транспортування ресурсів. Тому, найімовірніше, Володимир Путін продовжуватиме витрачати на ВПК великі суми, навіть якщо війна в Україні закінчиться.

"Втрати військової техніки (РФ — Ред.) настільки масштабні, що ВПК доведеться працювати від чотирьох до семи років для того, щоб їх відновити. Тому ідея про те, що ось війна закінчиться і всі ці люди залишаться без роботи і підтримка звалиться, — це казки. Ще щонайменше 3-4 роки в тому ж темпі оборонка працюватиме на склад під майбутню війну або під відшкодування втрати нинішньої", — заявив Іноземцев.

Він також сказав, що досить професійно виявив себе та економічний блок російського уряду.

"У них, як з’ясувалося, дуже адекватне уявлення, що відбувається з російською фінансовою системою, оподаткуванням, фінансовими потоками", — резюмував Іноземців.