Суд визнав банкрутом великий харківський завод з виробництва електродвигунів

електромашина

Суд визнав банкрутом харківський завод "Електромашина", який займався виробництвом електродвигунів , генераторів та промислового обладнання.

Відповідне рішення Господарський суд Харківської області ухвалив 20 грудня, передає Liga.net.

Згідно із судовими документами, підприємство має понад 65 млн грн боргів, а його приміщення загальною площею 59 700 кв. м на вулиці Озерянській, 106 у Харкові перебуває у заставі. У серпні 2023 року права вимоги за цим кредитним договором "Мегабанку" на аукціоні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб викупила фінансова компанія "Траст фінанс" Сергія Великого.

Під час інвентаризації активи "Електромашини" оцінили у 44 млн грн, чого недостатньо для погашення всієї кредиторської заборгованості.

Відтак розпорядник майна визнав, що підприємство не здатне вчасно та повністю виплачувати свої зобов’язання й не має стабільного джерела генерації прибутку. Тому він зробив висновок, що підприємство треба ліквідувати. У підсумку суд визнав АТ "Електромашина" банкрутом та відкрив ліквідаційну процедуру на 12 місяців.

Читайте також: Суд відкрив справу про банкрутство нафтопереробного заводу Коломойського

АТ "Електромашина" – акціонерне товариство, створене у 1996 році на базі заснованого ще у 1868 році підприємства, спеціалізувалося на виробництві електродвигунів для різних галузей, а саме на виробництві електричних машин постійного струму, краново-металургійних електродвигунів, електродвигунів для залізничного транспорту, для рудничних, тягових, контактних та акумуляторних електровозів, рудничної апаратури; з 2016 року на підприємстві почали виробляти електродвигуни змінного струму.

Виробництво має замкнутий цикл від сировини до кінцевого продукту. У структурі, крім основного виробництва, є власний інструментальний цех, служба енергозабезпечення, транспортний цех, ремонтні служби. До війни на підприємстві працювали близько 450 осіб.

Автор: Михайло Орлюк