ЗСУ знищили експортний Т-90С ЗС РФ з рідкісним тралом ТМТ-К

Читать на русском

ЗСУ знищили експортний Т-90С ЗС РФ з рідкісним тралом ТМТ-К

ЗСУ знищили експортний Т-90С ЗС РФ з рідкісним тралом ТМТ-К

Особливістю російського ТМТ-К є те, що він може працювати не лише з протитанковими мінами натискної дії, а й проти неконтактних мін та мін із магнітним підривником.

Українські військові знищили черговий танк Т-90. Військово-політичний оглядач "Інформаційного опору" Олександр Коваленко звернув увагу на два цікаві нюанси. Про це він написав у своєму телеграм-каналі.

33 окрема механізована бригада показала знищену російську техніку. Серед неї був Т-90С із протимінним тралом ТМТ-К. З початку повномасштабної війни окупанти втратили 13 таких тралів. Його особливістю є те, що він може тралити не тільки протитанкові міни, які спрацьовують від натискання. ТМТ-К також може діяти проти неконтактних протибортових мін, а також мін з магнітним підривником. Це досягається за допомогою електромагнітного комплексу, у складі якого є електронні елементи.

Також оглядач звертає увагу на те, що на кадрах Т-90С – це експортна версія Т-90. Їх, переважно, замовляла Індія. Однак частину машин вони не приймали через погану якість складання та інші проблеми. Тому за час експортного постачання на російських складах накопичилася певна кількість "забракованих" танків Т-90С. Тепер вони вступають до окупаційної армії РФ.

"Цікаво, а недоліки виправили чи для м’ясного штурму і так годиться?" — запитує Коваленко.