На Львівщині через уламки дронів пошкоджений обʼєкт критичної інфраструктури – влада

За словами голови ОВА, всі «Шахеди», які намагалися атакувати Львівщину, збили сили ППО (фото ілюстративне)

На Львівщині через падіння уламків збитих дронів у ніч на 9 квітня був пошкоджений обʼєкт критичної інфраструктури, повідомив голова обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«Цієї ночі ворожі «Шахеди» намагалися атакувати Львівщину. Наші сили ППО і мобільні вогневі групи збили усі безпілотники, які увійшли у повітряний простір Львівської області. На жаль, їхні уламки пошкодили обʼєкт критичної інфраструктури. Була пожежа. Її оперативно загасили. Обійшлося без жертв і постраждалих», – написав Козицький у телеграмі. Що це за об’єкт і де він розташований – голова ОВА не повідомив.

За його словами, всі системи життєзабезпечення області працюють у штатному режимі.

У ніч на 9 квітня Повітряні сили Збройних сил України повідомили, що Росія запустила по території України декілька груп «Шахедів». Пізніше в Повітряних силах зауважили, що сили ППО збили всі 20 запущених РФ безпілотників.

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький поінформував, що в області працювала ППО.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум