Кулеба запропнував провести ніч у Харкові тим, від кого залежить надання Patriot Україні

Кулеба нагадав, що за ніч Росія випустила по Україні понад 80 ракет і безпілотників

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після масованої російської атаки 11 квітня знову закликав партнерів надати Україні додаткові системи Patriot.

Кулеба нагадав, що за ніч Росія випустила по Україні понад 80 ракет і безпілотників, в основному по об’єктах критичної цивільної інфраструктури. Шість із них були балістичними ракетами.

«Україна залишається єдиною країною у світі, яка стикається з балістичними ударами. Іншого місця для Patriot наразі немає», – написав Кулеба у мережі Х.

Він впевнений, що якби ті, від кого залежить забезпечення України цими системами ППО, провели хоча б одну ніч у Харкові, усі необхідні рішення були б прийняті швидко.

Раніше стало відомо, що Європарламент відмовився ухвалювати рішення щодо фінансування Ради ЄС допоки країни Євросоюзу не приймуть рішення щодо забезпечення України додатковими системами Patriot.

Російські війська в ніч на 11 квітня завдали комбінованого удару по Україні: ракетами різних типів і ударними безпілотниками, всього застосували 82 засоби повітряного нападу, з яких сили ППО збили 57.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що потреба України в ППО є критичною. «Потрібна ППО та інша оборонна підтримка, а не заплющування очей і довгі дискусії», – зауважив він.

Форум