У Росії заявили про "відкритість" до перемовин з Україною і похвалилися ударом по Трипільській ТЕС

Читать на русском

У Росії заявили про

У Росії заявили про "відкритість" до перемовин з Україною і похвалилися ударом по Трипільській ТЕС

У Кремлі відреагували на інформацію про проведення першого Саміту миру в Україні, який відбудеться в червні у Швейцарії. Прессекретар російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що без участі РФ перемовини нібито "безглузді", однак водночас Москва нібито "відкрита" для дипломатичного процесу.

Відповідну заяву Пєсков видав 11 квітня, відповідаючи на запитання російських пропагандистів. Зокрема, говорячи про Стамбульські угоди, досягнуті після втечі військ РФ з півночі України, він дав зрозуміти, що Москва вже не погоджується на перемовини на їхніх засадах.

За словами Пєскова, геополітична ситуація тепер "сильно відрізняється".

У Росії заявили про  qkxiqdxiqzriddrant

"Справді, був узгоджений документ. Але за два роки – до речі, майже рівно за два роки – ситуація змінилася. І геополітична реальність дуже відрізняється від того, що було в березні 2022 року. І не брати до уваги це при будь-яких перемовинах було б недалекоглядно", – заявив речник Кремля.

Загалом Москва для переговорів "відкрита", стверджує Пєсков.

Його заява пролунала на тлі чергового масованого удару по Україні. У Міноборони РФ цинічно заявили, що знищення Трипільської ТЕС на Київщині нібито стало "відповіддю на спроби київського режиму завдати шкоди об’єктам нафтогазової галузі та енергетики Росії".

"Цілей удару досягнуто. Усі об’єкти уражені", – похвалилися у відомстві Шойгу.

У Росії заявили про