Ініціатор знищення військового радіопередавального центру в Броварах намагається уникнути відповідальності

Ініціатор знищення військового радіопередавального центру в Броварах намагається уникнути відповідальності

Проросійський олігарх Віктор Поліщук, який причетний до знищення Радіопередавального центру в Броварах, намагається уникнути відповідальності

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Великий Київ".

Шевченківський районний суд Києва переніс на 3 травня розгляд клопотання Офісу генпрокурора щодо передачі торгово-офісного центру "Гулівер" в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

З початку великої війни у 2022 році компанії Віктора Поліщука, що управляють багатофункціональним комплексом “Гулівер”, мережею електроніки та побутової техніки “Ельдорадо” та кількома великими складами перестали обслуговувати кредити перед держбанками.

Під час засідання 26 квітня власник компанії-управителя торгового центру Віктор Поліщук запевняв, що доказів ухилення від сплати податків у слідства немає.

700 млн грн цього року мають отримати державні банки (Ощадбанк та Укрексімбанк – прим.) від ТЦ "Гулівер". На фоні чого передають торговий центр АРМА? Державні банки в такому разі також нічого не отримають

– зазначив він.

У травні 2023-го БЕБ повідомило генеральній директорці "Гуліверу" Ірині Круппі про підозру. Слідство заявляло, що протягом 2019–2021 років дирекція торговельного центру уклала низку договорів із підконтрольними субпідрядними товариствами, в тому числі з ознаками "фіктивності" та "транзитності", на отримання різноманітних послуг і придбання матеріальних цінностей тощо.

9 квітня 2024 року Київський апеляційний суд задовольнив клопотання Офісу генпрокурора і наклав арешт на майно ТОВ "Три О", зокрема на ТЦ "Гулівер".

Читайте також: Тотальна амнезія або Навіщо у Броварах складають легенду про "хорошого" Поліщука.

Нагадаймо, що проросійський олігарх Віктор Поліщук, на якого Гунько працює більше 10 років, уже давно працює над знищенням України зсередини. У часи гібридної війни, коли пропаганда рф регулярно "промиває" мізки жителям східних регіонів, дуже доречним був би інструмент протидії. Проте він був знищений. Мова йде про ДП "Радіопередавальний центр".

Читайте також: Переділ влади: як Київщина отримала "смотрящого" від Москви.

Про історію знищення стратегічного військового об’єкта писали і говорили чимало. Навіть справу розслідували, а причетних до злочину тримали в СІЗО та мало не посадили за грати. Головним фігурантом справи називали Анатолія Гунька, який разом із міським головою Броварів Ігорем Сапожком провернув аферу: під виглядом виділення землі для будівництва фармацевтичного заводу, депутати міськради проголосували за передачу землі Міністерства оборони України третім особам. Завод ніхто навіть не думав будувати, там зараз виросли багатоповерхівки компанії "Сітіконсалт девелопмент", що афільована з Поліщуком.

Але проблема не в багатоповерхівках, їх будують повсюди, де тільки можна. Саме перед початком війни 2014 року було знищено стратегічний оборонний об’єкт, який потрібен Україні. Військові експерти переконані, що це не може бути просто збігом обставин, а Поліщук-Гунько діяли на замовлення московських кураторів.

Пов’язує Гунька з Поліщуком ще одна неприємна для українців історія – банкрутування "Михайлівського", який належав олігарху. Мільярди гривень були виведені з рахунків разом із депозитами вкладників, але покарання ніхто так і не отримав. Натомість колектори тероризують простих українців, вибивають неіснуючі борги. До слова, олігарх Поліщук прекрасно почувався при Порошенку, а при Зеленському ситуація стала ще кращою. Можливо, час схаменуся?

Нагадаймо, що удар по нацбезпеці держави: хто стоїть за знищенням Радіопередавального центру в Броварах.