Місія МВФ та Україна почали обговорення програми фінансування

мвф

У середу, 8 березня, розпочинає роботу місія Міжнародного валютного фонду на чолі з Гевіном Греєм для обговорення потенційної програми для України, що буде підтримуватись МВФ.

Об этом сообщает Новости РУ


Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Зазначається, що від української сторони участь у дискусіях беруть представники Міністерства фінансів, Національного банку, а також інших органів, відповідальних за політики у галузі економіки, енергетики, боротьбу і запобігання корупції, верховенства права.

Зустрічі відбуваються у польській Варшаві, а також в онлайн форматі.

Як повідомлялося, Україна сподівається домовитися з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про нову багаторічну велику програму фінансування обсягом понад $15 мільярдів. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, $5 млрд уряд сподівається отримати від МВФ вже цього року.

Директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва після візиту до Києва 20 лютого заявляла, що Фонд готовий надати "значну економічну підтримку" Україні в рамках нової повноцінної кредитної програми.

17 лютого Україна досягла угоди на рівні персоналу щодо перегляду Моніторингової програми для України із залученням Ради директорів МВФ (PMB).

Як зазначали у Нацбанку України, ця угода відкриває шлях до початку обговорення можливої повномасштабної програми, що передбачатиме фінансування України.

Источник: Русский репортер