Справа про булінг у ліцеї Івано-Франківська отримала продовження: трьох батьків притягнуто до відповідальності

Читать на русском

Справа про цькування у ліцеї Івано-Франківська отримала продовження: трьох батьків притягнуто до відповідальності

Справа про цькування у ліцеї Івано-Франківська отримала продовження: трьох батьків притягнуто до відповідальності

Трьох батьків, діти яких вчинили цькування у ліцеї №4 Івано-Франківська над своїм однокласником Єремією, притягнуто до відповідальності. Зокрема, оформлено матеріали про правопорушення, а саме неналежне виховання. Ще на двох поліція склала протоколи за те, що школярі систематично цькували хлопчика.

Про це повідомила керівниця превенції поліції Івано-Франківської області Алла Бойчук. В інтервʼю "Суспільному" представниця правоохоронних органів розповіла, що протокол склали і на директорку школи за неповідомлення закладом освіти поліцію про факти булінгу.

"Один протокол складено щодо неповідомлення керівника закладу освіту поліцію про факти булінгу. Два протоколи складені щодо батьків, діти яких систематично цькували хлопчика потерпілого. І трьох батьків притягнуто до відповідальності чи оформлено матеріали про правопорушення, передбачене статтею 184, це неналежне виховання дітей", – сказала полісменка.

Вона пояснила, що учні ображали Єремію, чим вчинили правопорушення, передбачене статтею 173. Щодо батьків, на яких складено протоколи, то всі матеріали направили до суду.

Також, за словами Бойчук, продовжується перевірка всіх фактів. Зокрема і опитування дітей, адже є ті, що відмовляються його проходити або не мають часу з певних обставин.

Нагадаймо, в ліцеї №4 школярі 6-го класу жорстоко булили свого однокласника за те, що він грає на скрипці. Єремії діти надсилали повідомлення в особисті у Viber та писали у класному чаті слова "плач". Крім того, деякі з підлітків погрожували йому "поставити синця" та одного разу випхали з класу. Хлопчик після цькування сказав мамі, що не хоче жити.

Пізніше мама Єремії Оксана Крайник розповіла, що проблеми почалися ще з першого класу. За її словами, одного разу, коли її син повернувся на навчання після тривалої хвороби, ніхто із однокласників з ним не спілкувався. Лише один хлопчик прийшов на перерві і тихенько сказав, що вчителька нібито наказала з ним не гратися.