Росія пропонує жителям окупованих територій свідчити про "злочини України" за гроші - ЦНС

Читать на русском

Росія пропонує жителям окупованих територій свідчити про

Росія пропонує жителям окупованих територій свідчити про "злочини України" за гроші — ЦНС

Російські окупанти та їхні поплічники просять мешканців тимчасово окупованих територій свідчити про злочини, які нібито "вчинила Україна" за гроші. За це росіяни обіцяють виплатити їм до 100 тисяч карбованців.

Про це повідомляє Центр національного спротиву. Щоб отримати цю виплату, необхідно подати заяву, в якій йдеться про те, що ви чи члени вашої родини, зокрема ваші діти, постраждали від обстрілів "з боку українських військ".

Агітують писати заяви жителів Маріуполя, Сєвєродонецька, Лисичанська та інших міст сходу України, які Росія стерла з землі при звільненні.

Ці заяви потім використовуватимуться для створення наративу про нібито злочини Збройних Сил України, які, за логікою божевільних пропагандистів, обстрілювали міста, які самі й контролювали.

Отже, для створення альтернативної реальності російська влада цинічно обіцяє грошові виплати людям, яких вони самі позбавили засобів існування, за умови, що вони перепишуть відповідальність за злочини в Україні.

"Центр національного спротиву зазначає, що фальсифікувати історію РФ не вдасться. Кожен пропагандист на службі кремлівського фашизму буде притягнутий до відповідальності", — зазначила у пресслужбі.