Пентагон хоче брати приклад з України, — ЗМІ

Читать на русском

Пентагон хоче брати приклад з України, — ЗМІ

Пентагон хоче брати приклад з України, — ЗМІ

За словами журналістів, тепер ворог може масово використовувати крилаті ракети та безпілотники. Існуюча система ППО США погано впорається з такою загрозою.

Сполучені Штати Америки мають одну із найрозвиненіших систем ППО, які спираються на ЗРК Patriot, THAAD, SM-6, SM-3, GMD. Проте вона концептуально застаріла.

Про це повідомляє Defense Express.

За словами журналістів, тепер ворог може масово використовувати крилаті ракети та безпілотники. Існуюча система ППО США погано впорається з такою загрозою. При цьому спостерігається великий дисбаланс витрат на перехоплення із вартістю ворожих коштів.

У статті для Breaking Defense сказано, що ворог Штатів, на прикладі Ірану та Росії, може використати дешеві системи, які виробляються у дуже великій кількості. Це забезпечує можливість масованої одночасної атаки.

Більше того, як повідомляється, такі можливості є також у проксі-сил, наприклад, хусити. Все більше використовуються дрони, а крилаті ракети витісняють балістичні. Також до них додаються аеробалістичні, високошвидкісні, гіперзвукові ракети, а "балістика" отримує можливість маневрувати.

У матеріалі йдеться про те, що система протиракетної оборони США вибудовувалася таким чином, щоб збивати цілі максимально далеко. Крім того, її створювали з акцентом на протидію балістичним ракетам. Це означає, що спочатку починає працювати найдорожчий засіб ППО, а вже потім – найдешевший.

Видання пише, що таку систему виправдано, коли відбивати потрібно атаку балістичним озброєнням. Однак зараз вона навряд чи зможе спрацювати так само ефективно, як 40 років тому, коли її створювали. Поразка цілі на дальності в 1000 км можливо дроном вартістю кілька тисяч доларів. А балістичні ракети на 2000 км. тепер легко з’являються у звичайних терористів.

Повідомляється, що американські чиновники хочуть взяти приклад із системи ППО України. Так, погрози в першому ешелоні оборони збивають мобільні групи, чия робота коштує дешево, і лише наприкінці бій вступає Patriot або інший дорогий аналог.