У Бахмуті та на Авдіївському напрямку тривають запеклі бої, ЗСУ знищили техніку і завдали ударів по районах зосередження окупантів — Генштаб

Читать на русском

У Бахмуті та на Авдіївському напрямку тривають запеклі бої, ЗСУ знищили техніку і завдали ударів по районах зосередження окупантів — Генштаб
У Бахмуті та на Авдіївському напрямку тривають запеклі бої, ЗСУ знищили техніку і завдали ударів по районах зосередження окупантів — Генштаб

Російські окупаційні війська продовжують намагатися наступати на Донбасі. У Бахмуті та на Авдіївському напрямку тривають запеклі бої.

Об этом сообщает ФИБ

Водночас, Збройні сили України знищили техніку та завдали ударів по районах зосередження окупантів. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Зокрема, наступальні дії загарбники продовжують вести на Бахмутському, Лиманському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямах.

За добу окупанти завдали 4 ракетних та 24 авіаційних ударів, а також здійснив понад 30 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

У той же час, на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативної обстановки значних змін не зазнало, формування наступальних угруповань окупантів не виявлено.

Росія продовжує використовувати інфраструктуру Білорусі для підготовки своїх військ. Також путінська армія зберігає військову присутність у прикордонних районах. За останню добу ворог обстріляв райони населених пунктів Хренівка та Михальчина Слобода Чернігівської області; Атинське, Іскрисківщина, Волфін, Павлівка та Попівка Сумської області; Басове, Козача Лопань, Стрілка, Глибоке, Вовчанськ та Великий Бурлук на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямах окупанти роблять спроби зламати нашу оборону, але успіху немає. Однак окупанти з артилерії обстріляли райони населених пунктів Красне Перше, Дворічне, Куп’янськ, Крохмальне та Берестове Харківської області; Невське та Білогорівка – Луганської області, а також Торське, Спірне та Федорівка Донецької області.

У Бахмутському напрямку загарбники продовжують вести наступальні дії, проте втрачають наступальний потенціал. Ворог не припиняє спроб захопити місто, втрачаючи значну кількість живої сили, озброєння та військової техніки. Захисники України цілодобово відбивають численні атаки окупантів у районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Григорівка та у північній частині Бахмута. Ворожі обстріли зазнали, зокрема, Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Предтечі, Часів Яр, Курдюмівка, Озарянівка та Північне Донецької області.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках путінська армія намагається наступати в районах населених пунктів Новобахмутівка, Красногорівка, Авдіївка, Північне, Першотравневе, Мар’їнка та Перемога. Успіху окупанти не мають, тож обстрілюють громадянських громадян. За останню добу ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Ласточкине, Бердичі, Авдіївка, Тоненьке, Георгіївка, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка та Вугледар Донецької області.

У Запорізькому та Херсонському напрямках супротивник веде оборону дії. Обстріли зазнали районів населених пунктів, що неподалік лінії зіткнення, зокрема: Новопіль Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Червоне, Чарівне, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоданилівка та Новоандріївка Запорізької області, а також Антонівка та Херсон.

У свою чергу Авіація Сил оборони завдала 5 ударів по районах зосередження загарбників, а наші підрозділи ракетних військ та артилерії вразили склад боєприпасів, 2 зенітно-ракетні комплекси, станцію радіолокації та один інший важливий об’єкт противника.

Водночас, РФ, незважаючи на численні жертви, намагається поповнити втрати. В одній із військових частин, що дислокується у Краснодарському краї, проводиться активна робота із строковиками щодо підписання ними контрактів. Військовослужбовцям, які погоджуються на підписання контрактів, прогнозують відрядження в Україну на серпень 2023 року.

У Бахмуті та на Авдіївському напрямку тривають запеклі бої, ЗСУ знищили техніку та завдали ударів по районах зосередження окупантів — Генштаб

Источник: Репортер РУ