Кабмін розблокував продаж арештованої яхти Медвечука вартістю 200 мільйонів євро

медведчук,яхта

Кабінет міністрів перевів реалізацію арештованих активів на майданчик Prozorro та запровадив можливість для їх продажу за кордоном.

Відповідні зміни уряд вніс до постанов №719 та №558 на засіданні у вівторок, 14 листопада, повідомляє пресслужба Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

"За новими правилами, всі продажі арештованого майна здійснюються виключно на електронній платформі Prozorro та відповідно до норм європейського законодавства", – наголошується у повідомленні.

Крім того, внесені зміни вперше в історії України унормовують реалізацію арештованого майна за кордоном.

В АРМА зауважують, що це рішення уряду дозволить розпочати процедури для продажу 92-метрової яхти Royal Romance орієнтовною вартістю 200 млн євро, що належить сім’ї Віктора Медведчука та знаходиться у Хорватії.

Читайте також: Частину "недоарештованих" активів Медведчука переписали на людину з оточення Татарова, – ЗМІ

Як повыдомлялося, у березні 2022 року у Хорватії заарештували 92-метрову яхту Royal Romance екснардепа і лыдера забороненої партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука. Після передачі в управління АРМА її планували продати, але цього досі не відбулося.

92-метрова яхта Royal Romance належить до найбільших яхт у світі, а її орієнтовна вартість, за інформацією з відкритих джерел, становить близько 8 млрд грн (на момент випуску).

Судно має габарити 29 метрів заввишки, складається з 6-ти поверхів та обладнане 2 ліфтами. Серед іншого, на яхті розміщено 4 палуби, кінотеатр, спортзал, басейн, спа-зона та косметологічний кабінет, а також близько 50 кімнат різного призначення.

Автор: Михайло Орлюк