У Франції засудили шістьох підлітків у справі про обезголовлення вчителя

Читать на русском

У Франції засудили шістьох підлітків у справі про обезголовлення вчителя

У Франції засудили шістьох підлітків у справі про обезголовлення вчителя

Суд Парижа у справах неповнолітніх у п’ятницю виніс вирок шістьом підліткам, яких визнав винними в причетності до резонансного вбивства вчителя історії Самюеля Паті у 2020 році.

Про це пише Le Figaro.

П’ятьох підсудних, яким на момент злочину було 14-15 років, суд визнав винними в тому, що вони вистежували вчителя й навели на нього нападника.

Шоста підсудна – дівчина, якій на момент злочину було 13 років, – була визнана винною в тому, що збрехала про нібито показ Паті карикатур на пророка Мухаммеда на уроці, хоча сама вона там не була. Її слова спричинили хвилю ненависті проти вчителя в інтернеті.

Під час останнього слова у п’ятницю підсудні стверджували, що не знали, що внаслідок їхніх дій Семюеля Паті можуть убити.

Їх засудили від 14 місяців умовного ув’язнення до шести місяців тюремного ув’язнення. У рішенні суду йдеться, що такі вироки винесли з огляду на "серйозність діянь" і той факт, що злочини були "досконало встановлені".

Звинувачення у справі висунули і вісьмом дорослим, вони постануть перед спеціальним кримінальним судом.

Нагадаймо, вбивство вчителя, що шокувало всю країну, сталося у жовтні 2020 року. Приводом стало те, що Самюель Паті, вчитель історії, як ілюстративний матеріал показав учням карикатури на пророка Мухаммеда.