Уряд уже готує законопроєкт про військовий збір для ФОП,

гетманцев

Кабінет міністрів готує законопроєкт, який дозволить збільшити надходження до бюджету. Зокрема, документ передбачає збільшення військового збору для приватних підприємців (ФОП).

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі марафону "Єдині новини", повідомляє Суспільне.

За його словами, Міністерство фінансів працює над збільшенням доходів державного бюджету на 44 млрд₴ Нардеп додав, що очікують представлення цього законопроєкту вже у березні. Однак, він не зазначив, якою буде сума військового збору.

Уряд має намір запровадити сплату військового збору для ФОПів та юридичних платників єдиного податку, а також для певних видів операцій з нерухомим майном та ювелірними виробами.

Читайте також: Мінфін готує підвищення військового збору та акцизів. Кого зачеплять податкові зміни

Як повідомлялося, раніше міністр фінансів Сергій Марченко визнавав, що у випадку проблем з отриманням фінансової допомоги від міжнародних партнерів уряду доведеться йти на непопулярні кроки. За його словами, може йтися про підвищення податків, девальвацію гривні та обмеження імпорту.

Як писав БізнесЦензор, у держбюджеті України на 2024 рік передбачено спрямувати на сектор оборони та безпеки більше половини всіх видатків – 1,69 трильйона гривень. Таким чином, заплановані на цей рік обронні видатки менші, ніж на 2023 рік. З урахуванням всіх внесених змін до держбюджету видатки на безпеку та оборону у 2023 році впритул наблизилися до 2 трильйонів гривень, хоча початково планувалися у розмірі 1,14 трильйона. Тому в цьому році їх теж доведеться збільшувати.

Крім того, додаткова мобілізація 400-500 тисяч бійців вартуватиме українському бюджету близько 720 млрд грн, розповідала олова Комітету з питань бюджету Верховної Ради, депутатка від "Слуги народу" Роксолана Підласа. Джерела надходження цих коштів також не визначені.

Автор: Юлiя Недашківська