Ізраїль знищив три чверті терористичних батальйонів ХАМАСу, – Нетаньягу

Читать на русском

Ізраїль знищив три чверті терористичних батальйонів ХАМАСу, – Нетаньягу

Ізраїль знищив три чверті терористичних батальйонів ХАМАСу, – Нетаньягу

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що для завершення війни в Секторі Гази потрібно «не більше двох місяців».

Про це повідомляє Politico.

«Ми знищили три чверті бойових терористичних батальйонів ХАМАСу. І ми близькі до завершення останньої частини бойових дій», – сказав Нетаньягу.

За його словами, завершення війни у Секторі Гази «не займе більше двох місяців». «Можливо, шість тижнів, можливо, чотири», – додав прем’єр.

Глава уряду заявив, що Ізраїль має намір продовжити наступ на місто Рафах на півдні Гази всупереч позиції президента США Байдена, який проти ескалації. Нетаньягу пояснив, що це потрібно, аби напад ХАМАСу не повторився знову.

Нетаньягу сказав, що має мовчазну підтримку щодо продовження наступу з боку кількох арабських лідерів, оскільки вони розуміють, що «ХАМАС є частиною іранської терористичної осі».

При цьому він відкинув імовірність припинення вогню в Секторі Гази протягом священного для мусульман місяця Рамадан, зауваживши, що попри бажання «побачити ще одне звільнення заручників», не помічає жодного прориву в переговорах.

«Без звільнення (заручників – Ред.) не буде паузи в боях», – підкреслив глава уряду Ізраїлю.

Також Нетаньягу заявив, що загальна кількість загиблих у Секторі Гази перевищує 26 тисяч, при цьому ліквідовано близько 13 тисяч бойовиків.