В ЄС розпочали переговори про вступ із Боснією та Герцеговиною

Читать на русском

В ЄС розпочали переговори про вступ із Боснією та Герцеговиною

В ЄС розпочали переговори про вступ із Боснією та Герцеговиною

На засіданні Європейської Ради 21 березня лідери країн Європейського союзу вирішили розпочати переговори з Боснією та Герцеговиною про вступ до блоку. Також Єврорада привітала прогрес України у просуванні реформ на шляху до ЄС та закликала швидко схвалити переговорну рамку після її представлення.

Про це повідомив голову Європейської ради Шарль Мішель у "Твітері". А прессекретарка голови Євроради Катерина Касінге оприлюднила у своєму Twitter фото підсумкової заяви.

"Європейська рада щойно прийняла рішення про відкриття переговорів про вступ до ЄС з Боснією та Герцеговиною. Вітаємо! Ваше місце – у нашій європейській родині", – написав Мішель.

Він зазначив, що таке рішення є ключовим кроком на шляху до вступу в Європейський союз.

"Тепер необхідно продовжити напружену роботу, щоб Боснія і Герцеговина неухильно просувалася вперед до членства ЄС, як того хоче ваш народ", – зазначив Шарль Мішель.

Йшлося на засідання Європейської Ради і про Україну та Молдову. Як сказано в підсумковій заяві, лідери країн-членів ЄС привітали прогрес обох країн у просуванні необхідних для вступу до блоку реформ.

Брюссель закликав інші держави-члени Євросоюзу швидко схвалити переговорну рамку для України після її представлення.

"Єврорада вітає прогрес України та Молдови у просуванні необхідних реформ на шляху до ЄС. Після представлення проєкту переговорних рамок для України та Молдови Єврорада закликає якнайшвидше ухвалити їх і продовжити роботу без зволікань", — ідеться в підсумковій заяві Євроради.

В ЄС розпочали переговори з Боснією та Герцеговиною про вступ: що вирішили щодо України qkxiqdxiqdeihrant