Стала зрозуміла суть операцій рашистської авіації в районі острова Зміїний

Московія проводить ризиковані ударні операції на острові Зміїний у Чорному морі з метою продемонструвати свій вплив та контроль в регіоні.

Про це в соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки.

За даними розвідки, російський бомбардувальник Су-24М ВМС Росії, імовірно, був збитий українською ракетою «земля-повітря» над північно-західною частиною Чорного моря у районі острова Зміїного 5 грудня. Внаслідок цього імовірно загинули двоє членів екіпажу.

Росія, здавалося б, продовжує ударні операції на Зміїному, навіть за високого ризику для своїх екіпажів. Експерти вказують, що це може бути пов’язано з бажанням Росії продемонструвати свій контроль у Чорному морі, де Зміїний став символом українського опору.

Розвідка Британії зазначає, що незважаючи на втрати у бойовій авіації, українська система протиповітряної оборони (ППО) суттєво обмежує ефективність рашистської тактичної авіації.

Раніше Сили оборони України знищили рашистський бомбардувальник Су-24М у районі острова Зміїний. Той під прикриттям винищувача Су-30СМ намагався завдати ракетно-бомбового удару по півдню Одещини.