"Нафтогаз" повністю завершив інтеграцію облгазів

нафтогаз

Протягом 2023 року "Нафтогаз" повністю завершив інтеграцію облгазів та міськгазів.

Про це розповів очільник групи "Нафтогаз" Олексій Чернишов.

"Це велика відповідальність, оскільки разом з цим значно зросла кількість наших клієнтів. Однак це був необхідний крок, від якого залежить стабільність критичної інфраструктури, робота бізнесу та комфорт українців. В умовах ризиків постійних обстрілів і можливих блекаутів газопостачання має бути безперебійним. Дякую всім, хто працює для забезпечення наших міст і сіл газом", – сказав Чернишов.

За його словами, операційний контроль над регіональними підприємствами, дав можливість державі не лише забезпечити безперебійне газопостачання, а й покласти край різноманітним схемам, через які державний бюджет недоотримував мільярди гривень.

Чернишов також зазначив, що, за попередніми розрахунками, у наступному році відрахування до державного бюджету операторами ГРМ складуть понад 5 млрд грн.

"Це не лише збереження 50 тис. робочих місць і мільярдів відрахувань, які наповнюватимуть державну казну. Це і можливість якісного контролю забезпечення газопостачанням, і новий зручний сервіс для майже 10 млн абонентів у вигляді однієї зрозумілої платіжки", – Чернишов.

Як повідомлялося, минулого тижня група "Нафтогаз" завершила інтеграцію газорозподільчих підприємств ("обл-" і "міськгазів"), що входили до групи "РГК" Дмитра Фірташа.

Автор: Галина Ялівець