Міненерго: аварійних відключень світла немає, тривають погодинні обмеження в Харкові

Протягом доби прогнозується імпорт електроенергії на 14 296 мегават на годину, а також незначний експорт – до 240 мегават на годину

Наразі немає дефіциту електроенергії в енергосистемі України, повідомляє Міністерство енергетики вранці 1 квітня.

«Станом на ранок аварійні відключення електроенергії не застосовуються. Діють графіки погодинних обмежень у Харкові та мережеві обмеження споживання для промисловості у Криворізькому районі», – йдеться в зведенні.

Напередодні, за даними відомства, оператор «Укренерго» зменшував навантаження відновлюваної енергетики – через сонячну погоду та інтенсивний виробіток електроенергії на СЕС протягом дня, що призвів до профіциту в системі.

Водночас, додає Міненерго, російська атака дронами пошкодила обладнання на високовольтній підстанції на Запоріжжі.

«У результаті бойових дій пошкоджено газопровід середнього тиску до будівлі пожежної частини у Харківському районі. Без газопостачання залишилась частина населеного пункту та комунально побутовий об’єкт», – додає відомство.

Протягом доби прогнозується імпорт електроенергії на 14 296 мегават на годину, а також незначний експорт – до 240 мегават на годину.

Напередодні «Укренерго» повідомляв про аварійні відключення світла в Одесі через пошкоджене російськими атаками обладнання. Також графіки погодинних відключень світла повторно запровадили в Харкові.

Раніше, 22 березня, російські війська завдали чергового удару по Україні. Про удари, зокрема по енергетичній інфраструктурі, повідомляли в Харкові, Запоріжжі, на Дніпропетровщині, Вінниччині, Хмельниччині, Івано-Франківщині, Львівщині, Полтавщині, Сумщині.

Форум